torstai 27. helmikuuta 2014

Penaalit




Yhtenä päivänä vilkaisin tyttöteinin reppuun, ja ihmettelin ääneenkin että miksi sulla on kaksi penaalia päällekkäin? Nokun toisessa on reikä ja toisessa vetskari rikki. Jaa, etpä ole äidille maininnut mitään... :-D

Tein pari testiversiota, ensin vuoritettuna mustasta muijakankaasta, mutta en keksinyt oikein hyvää ompelujärjestystä ja vuorista piti viimeinen pääty ommella käsin (olisi pitänyt tehdä vuori kahdesta palasta niin keskelle olisi voinut jättää kääntöaukon). Ei siis hyvä. Sitten löysin näpsäkän ohjeen netistä Hääräämö-blogista, ja sillä sainkin aikaan kaksi ihan kelpo penaalia. Molemmat on kokonaan kierrätysmateriaaleista, ja kankaat on tyttöteinin omista pieneksi jääneistä housuista puntteja. Harmillisesti tuo farkkukankaisen vetskari kiemurtaa, mutta nuo oli ainoat sopivat vetskarit joita löytyi laatikoista tähän hätään niin saa välttää.

Nämä on mukavia pikkuompeluksia silloin kun isompia ei ehdi tai jaksa :-)

perjantai 7. helmikuuta 2014

Euron mekko



Kankaiden hinnat tuntuu olevan niin korkeita että monesti olen miettinyt säästääkö itse ompelemalla ollenkaan. Tuskin, mutta toki saa sellaisia kuin itse haluaa! No, vaihtoehtoista materiaaliahan on onneksi tarjolla runsaasti omissa vaatekaapeissa tai kirpparilla. Tälle mekolle tuli hintaa yhteensä noin euron, kun aineksina oli t-paita kirpparilta, tilkkulaatikosta pala punaista velouria aplikaatioon ja pieni siivu resoria.

Hinnan lisäksi ei sitten paljon muuta hyvää olekkaan... Jokainen käsitöitä tekevä varmaan tunnistaa sen tilanteen, että kun alkaa mennä pieleen, menee sitten tosiaan pieleen.

Ompelin ensin yläosan ja kiinnitin takakappaleen helman. Kaikki hyvin. Etukappaleen helmaa neulatessani totesin kuitenkin että tämähän on leikattu aivan vinoon! Ääh! En viitsinyt alkaa enää purkamaan takakappaletta ja vaihtamaan niiden paikkaa, vaikka takana olisikin ollut suoraraitanen helmaosa vaan ajattelin että kyllä sitä nyt voi kotioloissa kuitenkin silti pitää. Sauman ommeltuani huomasin kuitenkin että olin saanut jotenkin mystisesti rypättyä miehustaosan sauman väliin. Voi...! No, purkamaan vaan. Mutta jotta v-käyrä saavuttaisi huippunsa, onnistuin purkaessani vielä tekemään keskelle etukappaletta saksilla reijän. Tässä kohdassa teki mieli jo nakata koko riepu menemään ja tehdä siitä siivousrätti. Ei antanut kuitenkaan luonne periksi ja päätin että teen mekon silti loppuun, ja katson onko mitään pelastettavissa. Ja siinä se nyt on. Vinot raidat, parsittu reikä etumuksessa. Vau.

Ehkä kaikkia tekeleitä ei tarvisi edes tänne laittaa, mutta tämän laitoin siksi että halusin näyttää kuinka tavallinen m-kokoinen t-paita riittää varsin hyvin pieneen mekkoon. Eli idea ihan hyvä, toteutus tälläkertaa surkea. Pakko kai pilkkoa vielä joku toinenkin t-paita, muuten tämä jää vaivaamaan minua :-D Kaava oli sama kuin edellisessäkin mekossa.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Apilamekko





Pikkuneidille syntyi froteemekko Ottobren uusimman lehden (1/2014) kaavalla Blue Orange. Yläosan kaavan piirsin koossa 86cm ja helman koossa 92cm. Tyttö käyttää vaatteissa kokoa 92cm mutta koska on tosi hoikkeli, päädyin tuohon kokoa pienempään yläosaan. Kangas on samaa metsolan joustofroteeta josta jo aiemmin tein potkarit. Nyt voi sitten samistella pikkuveikan kanssa :-)