keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ommeltu joulukalenteri




Tein jo muutama vuosi sitten tämän värikkään kangaskalenterin, koska olisin halunnut ostaa silloin ekaa vuotta ilmestyneen Marimekon joulukalenterin mutta en raaskinut pulittaa siitä yli seitsemää kymppiä ;-) Hyvin tuo on omatekoinenkin palvellut, ja lapsetkin ovat jo oikein odottaneet että koska pääsee taas kurkkimaan taskuihin. Nyt otettiin siis kalenteri esille, vaikka muutama päivä pitääkin vielä odottaa. :-) Mitähän sieltä tänä vuonna löytyykään..?

perjantai 22. marraskuuta 2013

Nopsat pöksyt




Vauvan syntymän jälkeen ei ole tullut ommeltua oikeastaan lainkaan. Nyt kuitenkin alkaa jo hieman löytyä rytmiä päivään, ja eilen kun nuorimmat sattuivat nukkumaan yhtäaikaa päiväunia, rohkaisin mieleni. Suurin osa päikkäriajasta meni tosin netissä surffailuun ja aiheen miettimiseen... Kovasti teki mieli ommella jotakin pientä, mutta idea puuttui. Lopulta päädyin kokeilemaan tälläisiä pikapöksyjä, eli sivusaumattomia haaremihousuja. Nuo syntyi kyllä nopeasti, nettisurffailun ja ompelun lisäksi ehdin vielä juoda vielä kakkukahvitkin :-) Saumurilla olis tulleet varmaan vielä nopeammin ;-)

Kaava on muokattu perinteisten haalarihousujen kaavasta jättämällä yläosa pois. Olin jo ommellut housut kasaankin, kun päätin vielä leikata vyötäröosaa reilusti matalammaksi. Meni ehkä vähän liikaa, mutta tietääpä seuraavalla kerralla. Lisäksi vyötäröresori jäi turhan löysäksi, kun malli tosiaan nukkui enkä päässyt mittaamaan, mutta ehkä tuollaisissa ei niin haittaa vaikka pöksyt vähän lököttääkin? Materiaalina äitini vanhaa 70-lukulaista puuvillaa ja mustaa resoria en muista mistä.

Housut tuntuvat olevan nopsat myös käyttäjän päällä, malli poistui paikalta ne päällään nopeammin kuin kuvaaja ehti napata kunnollisia sovituskuvia :-D